20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για ένα ταψί 30 - 32 εκ.

Διαδικασία

  1. Για την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και κεφαλοτύρι προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5 - 6 λεπτά, να γυαλίσουν.
  4. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας και προσθέτοντας, αν χρειάζεται, 1 - 2 κουταλιές νερό.
  5. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή κολοκύθα και άλλη 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, ίσα να μαλακώσει.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μυρωδικό, τον τραχανά, την υπόλοιπη κολοκύθα, το μείγμα αυγών-γάλακτος, τα τυριά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  7. Λαδώνουμε ένα ταψί 32 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
  8. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να πήξει η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και κεφαλοτύρι.

Μυστικά

Η κολοκύθα που έχουμε σοτάρει δίνει μια μελωμένη υγρασία στην πίτα, ενώ αυτή που μπαίνει ωμή στο μείγμα διατηρείται κάπως ζωντανή, ελαφραίνοντας το όλον.

Συνταγές με Κολοκύθα

Συνταγές με Τραχανάς

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών