30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Για την κολοκυθόσουπα με πολίτικα μπαχαρικά και ψητά μανιτάρια ζ2. εσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας διαρκώς για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών και τη μισή ποσότητα από τις δύο μουστάρδες (1/2+1/2 κουτ. σούπας) και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το κονιάκ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα τρίβοντας τον πυθμένα της κατσαρόλας ώστε τυχόν καμένα υπολείμματα να διαλυθούν στο λιγοστό υγρό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη δάφνη, αλατοπίπερο και όσο ζεστό νερό ή ζωμό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν καλά τα υλικά κατά 5-6 εκ.
  3. Περιμένουμε να κοχλάσει καλά το υγρό και τότε μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσει πολύ καλά (σχεδόν να διαλυθεί) η κολοκύθα.
  4. Πετάμε τη δάφνη και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ (σε δόσεις αν δεν χωράει μονομιάς) και το πολτοποιούμε καλά, προσθέτοντας και την υπόλοιπη ποσότητα από τις μουστάρδες (1/2+1/2 κουτ. σούπας). Σουρώνουμε τον πολτό από λεπτό σουρωτήρι και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  5. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, προσθέτουμε λίγο βραστό νεράκι, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αν είναι πολύ αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  6. Στο μεταξύ, βάζουμε τις φέτες μανιταριών σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλατοπίπερο και τη 1 κουτ. σούπας λάδι. Ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά και τα στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Τα ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ μέχρι να ροδίσουν.
  7. Σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα με πολίτικα μπαχαρικά και ψητά μανιτάρια στα πιάτα και γαρνίρουμε με τα ψητά μανιτάρια. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών