ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα κάστανου με τζίντζερ και φασκόμηλοΣούπα κάστανου με τζίντζερ και φασκόμηλο
20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την κολοκυθόσουπα βελουτέ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Κόβουμε την κολοκύθα οριζοντίως στη μέση και αφαιρούμε με ένα κουτάλι, τα σπόρια και τις ίνες. Τακτοποιούμε τα δύο μέρη κολοκύθας στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω. Την αλείφουμε γενναιόδωρα με βούτυρο και ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Δεν τη σκεπάζουμε. (Ελέγχουμε τρυπώντας τη σάρκα της με ένα μαχαιράκι).
  3. Ξεφουρνίζουμε και όσο είναι ακόμη ζεστή, αφαιρούμε την ψίχα με ένα κουτάλι. Θα χρειαστούμε 500 γρ. για την σούπα. Την υπόλοιπη την διατηρούμε σε μπολ στο ψυγείο για άλλη χρήση (σε σαλάτες, σε ριζότι, σε ομελέτες).
  4. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σούπα σε μια κατσαρόλα, εκτός από το κρασί και το πιπέρι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι η σούπα να αρχίσει να κοχλάζει.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά, μέχρι η σούπα να «δέσει» ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ραβδομπέντερ (ή αν δεν έχουμε τη μεταφέρουμε σε δόσεις στον πολυκόφτη).
  6. Τη σουρώνουμε (προαιρετικά - αν θέλουμε πιο φίνο και βελούδινο αποτέλεσμα), προσθέτουμε το κρασί και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά μπολ.
  7. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε, αν θέλουμε, λίγη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά για να δημιουργήσουμε όμορφα «νερά».

Μυστικά

* Ο φρέσκος χυμός κολοκύθας γίνεται εύκολα με όση ωμή κολοκύθα θέλουμε στον αποχυμωτή ή αν δεν έχουμε, την πολτοποιούμε στον πολυκόφτη και μετά σουρώνουμε τον πολτό.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών