15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σούπα κάστανου με τζίντζερ και φασκόμηλο, ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει και να αφρίσει.
  2. Ρίχνουμε τα κάστανα, τα κρεμμύδια, τα καρότα, την πατάτα και το τζίντζερ και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με τον ζωμό και προσθέτουμε το φασκόμηλο (φύλλα ή φακελάκι).
  4. Όταν το υγρό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σούπα για περίπου 45 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα.
  5. Πετάμε το φασκόμηλο και λιώνουμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή την πολτοποιούμε σε δόσεις στον πολυκόφτη.
  6. Την ξαναρίχνουμε στην (καθαρισμένη) κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  7. Σερβίρουμε, τη σούπα κάστανου με τζίντζερ και φασκόμηλο, σε βαθιά πιάτα και ρίχνουμε σε κάθε μερίδα μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, τον πασατέμπο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ένα γλυκό Oloroso sherry

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Συνταγές με Καρότα

Συνταγές με Κάστανα

Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών