30' προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 42 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για τον κορμό με κάστανα και σαντιγί, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, το κακάο, το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα και τα κοσκινίζουμε.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός) έως ότου αφρατέψουν και πάρουν ανοιχτόχρωμη απόχρωση. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα σε ορθογώνιο διαστάσεων 30x40 εκ. και τη βάζουμε μέσα σ’ ένα ταψί με τοιχώματα (γιατί το μείγμα είναι κάπως ρευστό). Ψήνουμε για 10 - 12 λεπτά.
  5. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και με πολλή προσοχή το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα, αλλά το αφήνουμε πάνω σε αυτήν.
  6. Aπλώνουμε στην επιφάνεια του παντεσπανιού (στην πλευρά που στο ψήσιμο ήταν προς τα πάνω) την κρέμα κάστανου.
  7. Πάνω από αυτή απλώνουμε τη σαντιγί και τυλίγουμε προσεκτικά, με τη βοήθεια της λαδόκολλας, σε ρολό. To βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.

Μυστικά

*Κρέμα ή πελτέ κάστανου βρίσκουμε σε βαζάκια σε σούπερ μάρκετ στα ράφια με τις μαρμελάδες ή στα ράφια με τις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής. Επίσης, σε επιλεγμένα παντοπωλεία και ντελικατέσεν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 44.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Συνταγές με Κάστανα

Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών