5' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 - ως ορεκτικό

Διαδικασία

  1. Για την κολοκυθόσουπα με τραγανά μανιτάρια και ξερή μυζήθρα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα, την πατάτα και αλατοπίπερο. σοτάρουμε για ακόμα 4 λεπτά, ανακατεύοντας, και σβήνουμε με τον ζωμό και το γάλα.
  2. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά χωρίς καπάκι, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.Ρίχνουμε το τζίντζερ και τον φρέσκο κόλιανδρο και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
  3. Πολτοποιούμε τη σούπα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ (ή στο απλό μπλέντερ, σε δόσεις, και την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα).
  4. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το δεντρολίβανο μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
  5. Πετάμε το δεντρολίβανο, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Μοιράζουμε τη σούπα και ρίχνουμε σε κάθε πιάτο από 1 κουταλιά τραγανά μανιτάρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών