15'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την μακαρονάδα με μοσχάρι, λαχανικά και πορτοκάλι, ξεκινάμε τυλίγοντας σε ένα τουλπάνι την κανέλα, το μπαχάρι, τα κεδροκούκουτσα, τα γαρίφαλα και τη δάφνη.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα καρότα, τον αρακά και σοτάρουμε για ακόμα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε τον αραιωμένο πελτέ και το τουλπάνι με τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ελέγχουμε και προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
- Αφαιρούμε το τουλπάνι με τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.
- Σκορπίζουμε το φουντούκι και το τυρί και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με σαλάτα μαρούλι.
Μια Λημνιώνα Θεσσαλίας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.