ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοτόσουπα με λαχανικάΚοτόσουπα με λαχανικά
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαρούλι, τις καυκαλίθρες, τις πατάτες, τον άνηθο και σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Πασπαλίζουμε με το τσίλι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνουμε 1200 ml νερό.
  6. Βράζουμε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  7. Αδειάζουμε σταδιακά τη σούπα στο μπλέντερ μαζί με τον δυόσμο και το λεμόνι και τη χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη κρέμα.
  8. Την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  9. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και πικάντικη γραβιέρα.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών