
15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαρούλι, τις καυκαλίθρες, τις πατάτες, τον άνηθο και σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Πασπαλίζουμε με το τσίλι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνουμε 1200 ml νερό.
- Βράζουμε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Αδειάζουμε σταδιακά τη σούπα στο μπλέντερ μαζί με τον δυόσμο και το λεμόνι και τη χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη κρέμα.
- Την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και πικάντικη γραβιέρα.