ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑμυγδαλωτό με λεμόνιΑμυγδαλωτό με λεμόνι
15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 20-25

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κουφέτο, ξεκινάμε χωρίζοντας με ένα μαχαίρι προσεκτικά τα αμύγδαλα στη μέση, κατά μήκος της μακριάς τους πλευράς.
  2. Τα ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μαζί με 2 κουτ. σούπας από το μέλι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε τακτικά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
  4. Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και το μπράντι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μέλι, ανακατεύουμε και βράζουμε για λίγο ακόμα, μέχρι να δέσει το γλυκό, χωρίς όμως να καραμελώσει.
  6. Σερβίρουμε σε πιατέλα.
  7. Μπορούμε να το διατηρήσουμε σε καλά κλεισμένο σκεύος για περίπου 1 μήνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Λικέρ

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών