15'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 20-25Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κουφέτο, ξεκινάμε χωρίζοντας με ένα μαχαίρι προσεκτικά τα αμύγδαλα στη μέση, κατά μήκος της μακριάς τους πλευράς.
- Τα ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μαζί με 2 κουτ. σούπας από το μέλι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε τακτικά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και το μπράντι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο μέλι, ανακατεύουμε και βράζουμε για λίγο ακόμα, μέχρι να δέσει το γλυκό, χωρίς όμως να καραμελώσει.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα.
- Μπορούμε να το διατηρήσουμε σε καλά κλεισμένο σκεύος για περίπου 1 μήνα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.