ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουλούρες γεμιστές με βαρελίσια φέταΚουλούρες γεμιστές με βαρελίσια φέτα
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 36 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοζανίτικο κιχί, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα βαθύ μπολ, τη φέτα με το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αν θέλουμε πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, μπορούμε να τα χτυπήσουμε στο μίξερ με το σύρμα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και αλείφουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Απλώνουμε σε λεία επιφάνεια ένα φύλλο.
  4. Το λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο.
  5. Απλώνουμε κατά μήκος της μεγάλης πλευράς (αφήνοντας απόσταση 2 εκ. από τις άκρες) 2-3 γεμάτες κουταλιές της σούπας γέμιση.
  6. Τυλίγουμε το φύλλο, σχηματίζοντας ένα μακρόστενο λουκάνικο.
  7. Το βάζουμε γύρω-γύρω στο ταψί.
  8. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.
  9. Κάθε ρολό που φτιάχνουμε το βάζουμε στο ταψί εκεί όπου τελειώνει το προηγούμενο, σχηματίζοντας έτσι μια σπείρα που να καταλήγει στο κέντρο του ταψιού.
  10. Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
  11. Ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι το φύλλο να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα την άκρη της πίτας. (Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, αν χρειαστεί).
  12. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρή και σερβίρουμε το κοζανίτικο κιχί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT