10'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Για τη γέμιση
Για το κραμπλ
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Γέμιση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και τα αδειάζουμε σε ένα μέτριο πυρέξ.
Κράμπλ
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να φτιάξουμε ένα ψιχουλιαστό αλλά συμπαγές, εύθρυπτο μείγμα.
- Σκορπίζουμε το μείγμα ατημέλητα πάνω από τη γέμιση. Αν έχει ενοποιηθεί σε ζύμη, την κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια με το χέρι μας, πριν την σκορπίσουμε.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κραμπλ και να καραμελώσουν οι φράουλες.
- Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το σερβίρουμε με το κουτάλι, σε μπολάκια ή πιάτα, συνοδεύοντας με ένα παγωτό vegan ή με παγωτό καρύδας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.