ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
αχλάδια crumbleΑχλάδια crumble
10' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για τη γέμιση

Για το κραμπλ

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και τα αδειάζουμε σε ένα μέτριο πυρέξ.

Κράμπλ

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να φτιάξουμε ένα ψιχουλιαστό αλλά συμπαγές, εύθρυπτο μείγμα.
  2. Σκορπίζουμε το μείγμα ατημέλητα πάνω από τη γέμιση. Αν έχει ενοποιηθεί σε ζύμη, την κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια με το χέρι μας, πριν την σκορπίσουμε.
  3. Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κραμπλ και να καραμελώσουν οι φράουλες.
  4. Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το σερβίρουμε με το κουτάλι, σε μπολάκια ή πιάτα, συνοδεύοντας με ένα παγωτό vegan ή με παγωτό καρύδας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών