ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρέμα μπαβαρουάζ με φρούτα του δάσουςΚρέμα μπαβαρουάζ με φρούτα του δάσους
30' προετοιμασία
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
  2. Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη σουμάδα και τοποθετούμε στη φωτιά. Την αποσύρουμε λίγο προτού αρχίσει να βράζει.
  3. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό και τα ρίχνουμε στην καυτή σουμάδα. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και έπειτα ενσωματώνουμε το γιαούρτι.
  5. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Τότε παίρνουμε ένα τουλπάνι*, καλύπτουμε εσωτερικά μια βαθιά φόρμα ή ένα μεγάλο δοχείο από γιαούρτι και αδειάζουμε την κρέμα.
  6. Αφήνουμε 6 ώρες στο ψυγείο έως ότου σταθεροποιηθεί, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλπάνι.
  7. Σερβίρουμε με γλυκά κουταλιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 134.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών