30'
προετοιμασία
6 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
- Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη σουμάδα και τοποθετούμε στη φωτιά. Την αποσύρουμε λίγο προτού αρχίσει να βράζει.
- Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό και τα ρίχνουμε στην καυτή σουμάδα. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και έπειτα ενσωματώνουμε το γιαούρτι.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Τότε παίρνουμε ένα τουλπάνι*, καλύπτουμε εσωτερικά μια βαθιά φόρμα ή ένα μεγάλο δοχείο από γιαούρτι και αδειάζουμε την κρέμα.
- Αφήνουμε 6 ώρες στο ψυγείο έως ότου σταθεροποιηθεί, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλπάνι.
- Σερβίρουμε με γλυκά κουταλιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 134.