ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνουπιδόσουπα με πράσαΚουνουπιδόσουπα με πράσα
15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρεμώδης σούπα με μπρόκολο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το ελαιόλαδο.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα πράσα και τα αλατίζουμε.
  3. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον ζωμό και τις πατάτες.
  4. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν σε υψηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το μπρόκολο.
  5. Καρυκεύουμε με τον κόλιανδρο, την πιπερόριζα και το πιπέρι.
  6. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ακόμα.
  7. Έπειτα, μεταφέρουμε όλο το μείγμα της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ.
  8. Πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρέμα.
  9. Το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι.
  10. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη για 1 λεπτό ώστε να αφρατέψει λίγο.
  11. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  12. Σερβίρουμε, την κρεμώδης σούπα με μπρόκολο, ζεστή και πασπαλίζουμε με το κάρι (αν το βάλουμε).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 33.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών