15'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρεμώδης σούπα με μπρόκολο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα πράσα και τα αλατίζουμε.
- Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον ζωμό και τις πατάτες.
- Τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν σε υψηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το μπρόκολο.
- Καρυκεύουμε με τον κόλιανδρο, την πιπερόριζα και το πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ακόμα.
- Έπειτα, μεταφέρουμε όλο το μείγμα της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ.
- Πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρέμα.
- Το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη για 1 λεπτό ώστε να αφρατέψει λίγο.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σερβίρουμε, την κρεμώδης σούπα με μπρόκολο, ζεστή και πασπαλίζουμε με το κάρι (αν το βάλουμε).
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 33.