
15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 40 - 50 κομμάτιαΔιαδικασία
- Για τα κριτσίνια με ελαιόλαδο, ντομάτα και ηλιόσπορο ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο του μίξερ.
- Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα.
- Εναλλακτικά, τη βουτυρώνουμε.
- Πλάθουμε με τη ζύμη λεπτά κορδόνια, τα οποία αραδιάζουμε στη λαμαρίνα.
- Αφήνουμε μια σχετική απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
- Ψήνουμε τα κριτσίνια στον αέρα για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Μυστικά
Αντί για ντομάτες, μπορούμε να βάλουμε 250-300 γρ. νόστιμα πομοντόρια.