ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΩμή ντοματόσουπα με κρουτόν σκόρδουΩμή ντοματόσουπα με κρουτόν σκόρδου

Οι Ανδαλουσιανοί έχουν επινοήσει πολλούς τρόπους για να αντιµετωπίζουν τη µεγάλη καλοκαιρινή ζέστη της περιοχής τους, και ένας από αυτούς είναι η κρύα σούπα. Το γκασπάτσο, η πιο διάσηµη από αυτές τις εξαιρετικά αναζωογονητικές σούπες, αντιπροσωπεύει την ίδια την απλότητα, καθώς είναι πανεύκολη στην προετοιµασία, ενώ τρώγεται ακόµη πιο εύκολα.

20' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την γαρνιτούρα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρύα ντοματόσουπα, αρχικά μουλιάζουµε το ψωµί σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, το στύβουµε για να φύγουν τα περιττά υγρά.
  3. Βάζουµε στον πολυκόφτη το ψωµί, µαζί µε την ντοµάτα, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το ξίδι και τα χτυπάµε µέχρι να οµογενοποιηθούν καλά.
  4. Ρίχνουµε σταδιακά το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάµε, µέχρι το µείγµα να γίνει κρεµώδες.
  5. Αλατοπιπερώνουµε όσο θέλουµε.
  6. Βάζουµε το µείγµα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  7. Επίσης, προσθέτουµε, εάν θέλουµε, λίγο επιπλέον ξίδι από κόκκινο κρασί.

Γαρνιτούρα

  1. Ανακατεύουµε όλα τα υλικά µαζί.
  2. Βάζουµε το γκασπάτσο σε πιάτα σούπας, ρίχνοντας από πάνω λίγη από τη γαρνιτούρα.
  3. Σερβίρουµε την υπόλοιπη γαρνιτούρα σε ξεχωριστά µπολ στο πλάι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ισπανία».

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών