Οι Ανδαλουσιανοί έχουν επινοήσει πολλούς τρόπους για να αντιµετωπίζουν τη µεγάλη καλοκαιρινή ζέστη της περιοχής τους, και ένας από αυτούς είναι η κρύα σούπα. Το γκασπάτσο, η πιο διάσηµη από αυτές τις εξαιρετικά αναζωογονητικές σούπες, αντιπροσωπεύει την ίδια την απλότητα, καθώς είναι πανεύκολη στην προετοιµασία, ενώ τρώγεται ακόµη πιο εύκολα.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Γαρνιτούρα

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουµε το ψωµί σε κρύο νερό για 5 λεπτά και µετά το στύβουµε για να φύγουν τα περιττά υγρά. Βάζουµε στον πολυκόφτη το ψωµί, µαζί µε την ντοµάτα, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το ξίδι και τα χτυπάµε µέχρι να οµογενοποιηθούν καλά.
  2. Ρίχνουµε σταδιακά το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάµε, µέχρι το µείγµα να γίνει κρεµώδες. Αλατοπιπερώνουµε όσο θέλουµε. Βάζουµε το µείγµα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Επίσης, προσθέτουµε, εάν θέλουµε, λίγο επιπλέον ξίδι από κόκκινο κρασί.
  3. Για τη γαρνιτούρα, ανακατεύουµε όλα τα υλικά µαζί. Βάζουµε το γκασπάτσο σε πιάτα σούπας, ρίχνοντας από πάνω λίγη από τη γαρνιτούρα, και σερβίρουµε την υπόλοιπη γαρνιτούρα σε ξεχωριστά µπολ στο πλάι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών