ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα με τραχανά, καυκαλήθρες και αυγό ποσέTραχανάς σούπα με καυκαλήθρες και αυγό ποσέ
30' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σούπα

Για τα κρουτόν

Διαδικασία

Σούπα

  1. Για να ετοιμάσουμε την ωμή ντοματόσουπα με κρουτόν σκόρδου πολτοποιούμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε τις ντομάτες (σε δόσεις αν είναι μικρός).
  2. Πρέπει να επιμείνουμε, για να γίνουν σχεδόν σαν χυμός.
  3. Τον σουρώνουμε σε βαθύ μπολ, ώστε να αφαιρέσουμε σπόρια και τυχόν κομματάκια.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο, να μαριναριστούν.
  5. Στη συνέχεια, χτυπάμε το όλον στον πολυκόφτη (σε δόσεις) μέχρι να προκύψει μια λεία κρέμα.
  6. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

Κρουτόν

  1. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τα κυβάκια ψωμιού, προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  2. Μοιράζουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ, σκορπίζουμε τα κρουτόν και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών