
30'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σούπα
Για τα κρουτόν
Διαδικασία
Σούπα
- Για να ετοιμάσουμε την ωμή ντοματόσουπα με κρουτόν σκόρδου πολτοποιούμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε τις ντομάτες (σε δόσεις αν είναι μικρός).
- Πρέπει να επιμείνουμε, για να γίνουν σχεδόν σαν χυμός.
- Τον σουρώνουμε σε βαθύ μπολ, ώστε να αφαιρέσουμε σπόρια και τυχόν κομματάκια.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο, να μαριναριστούν.
- Στη συνέχεια, χτυπάμε το όλον στον πολυκόφτη (σε δόσεις) μέχρι να προκύψει μια λεία κρέμα.
- Διορθώνουμε το αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Κρουτόν
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τα κυβάκια ψωμιού, προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Μοιράζουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ, σκορπίζουμε τα κρουτόν και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.