ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΙνδική σούπα αμυγδάλουΣούπα αμυγδάλου ινδική

Είναι μία ακόμη εκδοχή του γκασπάτσο (gazpacho) που διασώζεται από τη μεσαιωνική αραβική κουζίνα της Μεσογείου.

30' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρύα σούπα αμυγδάλου, αρχικά μουλιάζουµε τα 400 γρ. ψωµί σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, το στύβουµε για να φύγουν τα περιττά υγρά.
  3. Χτυπάµε στον πολυκόφτη τα αµύγδαλα και το σκόρδο µέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Προσθέτουµε και το ψωµί και δουλεύουµε µέχρι να οµογενοποιηθούν.
  5. Ρίχνουµε στον πολυκόφτη αργά και σταθερά τα 220 ml ελαιόλαδο και χτυπάµε µέχρι το µείγµα να γίνει σαν πηχτή µαγιονέζα (προσθέτουµε λίγο νερό εάν είναι πολύ πηχτό).
  6. Προσθέτουµε αργά το ξίδι και τον ζωµό ή το νερό.
  7. Χτυπάµε για 1 λεπτό και αλατίζουµε.
  8. Έπειτα, βάζουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Επειδή η σούπα θα πήξει µε την ψύξη, µπορούµε να την αραιώσουµε µε ζωµό ή νερό.
  9. Όταν είµαστε έτοιµοι να σερβίρουµε, ζεσταίνουµε τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  10. Βάζουµε τα 150 γρ. ψωµιού, κοµµένα σε κύβους, και ανακατεύουµε σε µέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν.
  11. Στραγγίζουµε σε χαρτί κουζίνας.
  12. Σερβίρουµε τη σούπα αμυγδάλου αρκετά κρύα.
  13. Γαρνίρουµε µε τα σταφύλια και τους κύβους του ψωµιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ισπανία».

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Σταφύλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών