10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το αγριοκύμινο (αν βάλουμε) για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει καλά.
  2. Προσθέτουμε το κομμένο λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά που θα βγάλει.
  3. Ρίχνουμε τη σελινόριζα, το σέλινο και τα σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  4. Ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζεστό νερό.
  5. Όταν το μείγμα πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 - 20 λεπτά, μέχρι η σελινόριζα να μαλακώσει και το ρύζι να «πιει» το περισσότερο υγρό, αφήνοντας στην κατσαρόλα μια μικρή ποσότητα.
  6. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε όσο υγρό υπάρχει μέσα στην κατσαρόλα και το ρίχνουμε στον πολυκόφτη.
  7. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, 2 - 3 κομμάτια από τη μαγειρεμένη σελινόριζα, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν καλά.
  8. Μοιράζουμε το λαχανόρυζο σε πιάτα, προσθέτουμε σε κάθε μερίδα λίγο από το μείγμα που ετοιμάσαμε , ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  9. Συνοδεύουμε με τυρί φέτα και παξιμάδια.

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών