
5'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Τεμάχια: 8 - 10Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για τα pancakes, ανακατεύουμε, σε ένα βαθύ μπολ, το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα με το αυγό και το λιωμένο βούτυρο.
- Αδειάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Μπορεί να υπάρχουν λίγοι σβόλοι, αλλά δεν μας ανησυχούν.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κουτ. γλυκού βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Παίρνουμε με μια κουτάλα από το μείγμα, το ρίχνουμε στο τηγάνι και το σείουμε ώστε το pancake να απλώσει στο μέγεθος που θέλουμε.
- «Τηγανίζουμε» για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια.
- Γυρίζουμε το pancake από την άλλη πλευρά και «τηγανίζουμε» για άλλα 1 - 2 λεπτά.
- Τοποθετούμε τα pancakes, το ένα πάνω στο άλλο και τα σερβίρουμε με θυμαρίσιο μέλι ή με τα υλικά της αρεσκείας μας.
Μυστικά
Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη ζύμη τους με ό,τι σας αρέσει, από ψιλοκομμένα μήλα και μπανάνες, μέχρι σοκολατένιες σταγόνες ή ξηρούς καρπούς.