5' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Τεμάχια: 8 - 10

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

  1. Για τα pancakes, ανακατεύουμε, σε ένα βαθύ μπολ, το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα με το αυγό και το λιωμένο βούτυρο.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Μπορεί να υπάρχουν λίγοι σβόλοι, αλλά δεν μας ανησυχούν.
  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κουτ. γλυκού βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
  5. Παίρνουμε με μια κουτάλα από το μείγμα, το ρίχνουμε στο τηγάνι και το σείουμε ώστε το pancake να απλώσει στο μέγεθος που θέλουμε.
  6. «Τηγανίζουμε» για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια.
  7. Γυρίζουμε το pancake από την άλλη πλευρά και «τηγανίζουμε» για άλλα 1 - 2 λεπτά.
  8. Τοποθετούμε τα pancakes, το ένα πάνω στο άλλο και τα σερβίρουμε με θυμαρίσιο μέλι ή με τα υλικά της αρεσκείας μας.

Μυστικά

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη ζύμη τους με ό,τι σας αρέσει, από ψιλοκομμένα μήλα και μπανάνες, μέχρι σοκολατένιες σταγόνες ή ξηρούς καρπούς.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών