Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη ζύμη τους με ό,τι σας αρέσει, από ψιλοκομμένα μήλα και μπανάνες, μέχρι σοκολατένιες σταγόνες ή ξηρούς καρπούς. Σίγουρα θα χρειαστεί να διπλασιάσετε ή και να τριπλασιάσετε τα υλικά για να τις απολαύσετε μόνοι, ή με μεγάλη παρέα.

5' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 - 10 τμχ.

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το αυγό και το λιωμένο βούτυρο.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Μπορεί να υπάρχουν λίγοι σβόλοι, αλλά δεν μας ανησυχούν.
  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κουτ. γλυκού βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
  5. Παίρνουμε με μια κουτάλα από το μείγμα, το ρίχνουμε στι τηγάνι και το σείουμε ώστε το pan cake να απλώσει στο μέγεθος που θέλουμε. «Τηγανίζουμε» για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και «τηγανίζουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά.
  6. Τα τακτοποιούμε το ένα πάνω στο άλλο και τα σερβίρουμε με θυμαρίσιο μέλι ή με τα υλικά της αρεσκείας μας.

Μυστικά

Εμπλουτίζουμε τη ζύμη με σχεδόν ό,τι υλικό μας αρέσει: από σοκολατένιες σταγόνες, μέχρι σταφίδες και ψιλοκομμένα φρούτα εποχής.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Γάλα

Συνταγές για Γλυκό

Συνταγές για Πρωινό

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών