ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκύθα στον φούρνο με κεφαλοτύριΚολοκύθα στον φούρνο με κεφαλοτύρι
20' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσετε τις λεπτές φέτες κόκκινης κολοκύθας με κατσικίσια φέτα και μαντζουράνα Κόβετε την κολοκύθα σε μακρόστε- να κομμάτια και αφαιρείτε τη φλούδα και τα σπόρια με τις ίνες τους.
  2. Κόβετε τη σάρκα σε λεπτές φετούλες με ένα μαχαίρι ή την περνάτε από τη χονδρή πλευρά του τρίφτη.
  3. Προσθέτετε το αλάτι, ανακατεύετε και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι, το οποίο τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 2 ώρες.
  4. Κόβετε το τυρί σε μικρούς κύβους, το τοποθετείτε σε σκεύος που να κλείνει καλά και το διατηρείτε στο ψυγείο.

Σάλτσα

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ, σε χαμηλή ταχύτητα.
  2. Τη μεταφέρετε σε βαζάκι και τη διατηρείτε στο ψυγείο, έως 1 ημέρα.

Σερβίρισμα

  1. Στύβετε την κολοκύθα και την τοποθετείτε σε μπολ.
  2. Προσθέτετε τη μαντζουράνα, ανακατεύετε καλά και σκορπίζετε τους κύβους της φέτας.
  3. Περιχύνετε με τη μισή σάλτσα, ανακατεύετε προσεκτικά, δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα, με την υπόλοιπη σάλτσα σε μικρό μπολάκι.
  4. Διακοσμείτε με τα κλαράκια της μαντζουράνας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών