![Πένες ολικής άλεσης με σάλτσα κολοκύθας και πιπεριάς Φλωρίνης](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/04/pe-nes-oliki-s-a-lesis-me-sa-ltsa-koloky-thas-kai-piperia-s-flori-nis_gastronomos-420x560.jpg?v=1712764869)
20'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Σάλτσα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσετε τις λεπτές φέτες κόκκινης κολοκύθας με κατσικίσια φέτα και μαντζουράνα Κόβετε την κολοκύθα σε μακρόστε- να κομμάτια και αφαιρείτε τη φλούδα και τα σπόρια με τις ίνες τους.
- Κόβετε τη σάρκα σε λεπτές φετούλες με ένα μαχαίρι ή την περνάτε από τη χονδρή πλευρά του τρίφτη.
- Προσθέτετε το αλάτι, ανακατεύετε και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι, το οποίο τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 2 ώρες.
- Κόβετε το τυρί σε μικρούς κύβους, το τοποθετείτε σε σκεύος που να κλείνει καλά και το διατηρείτε στο ψυγείο.
Σάλτσα
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ, σε χαμηλή ταχύτητα.
- Τη μεταφέρετε σε βαζάκι και τη διατηρείτε στο ψυγείο, έως 1 ημέρα.
Σερβίρισμα
- Στύβετε την κολοκύθα και την τοποθετείτε σε μπολ.
- Προσθέτετε τη μαντζουράνα, ανακατεύετε καλά και σκορπίζετε τους κύβους της φέτας.
- Περιχύνετε με τη μισή σάλτσα, ανακατεύετε προσεκτικά, δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα, με την υπόλοιπη σάλτσα σε μικρό μπολάκι.
- Διακοσμείτε με τα κλαράκια της μαντζουράνας.