25' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με το κακάο.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  3. Προτού πάρει βράση το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα των κρόκων.
  4. Ανακατεύουμε συνεχώς (να φτάσει η θερμοκρασία στους 84° - 85° C). Αυτή η θερμοκρασία απέχει αρκετά από το βρασμό. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, προσέχουμε πότε το μείγμα αρχίζει να αχνίζει και να δένει ελαφρώς.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, το αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 40 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης.
  8. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα να παγώσει.
  9. Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, ακολουθούμε τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών