
25'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε light παγωτό με κακάο, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με το κακάο.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Προτού πάρει βράση το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα των κρόκων.
- Ανακατεύουμε συνεχώς (να φτάσει η θερμοκρασία στους 84° - 85° C). Αυτή η θερμοκρασία απέχει αρκετά από το βρασμό. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, προσέχουμε πότε το μείγμα αρχίζει να αχνίζει και να δένει ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, το αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 40 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης.
- Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα να παγώσει.
- Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, ακολουθούμε τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ.