40'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Ιδανικά παίρνουμε μύδια που δεν έχουν πολλές ακαθαρσίες πάνω στο κέλυφος τους, ώστε να μη μας ταλαιπωρήσουν πολύ στο καθάρισμα.
- Τρίβουμε τα κελύφη με το σύρμα της κουζίνας ή με μια μεταλλική βούρτσα (που βρίσκουμε σε μαγαζιά με εργαλεία και χρωματοπωλεία) για να απομακρύνουμε τις ακαθαρσίες.
- Με μια απότομη κίνηση αφαιρούμε το βύσσο («γένι») που εξέχει από κάθε μύδι και τα πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο, για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, τα μύδια και το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και, μόλις πάρει βράση το υγρό, καπακώνουμε αμέσως και αχνίζουμε τα μύδια σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά ώστε να ανοίξουν.
- Σείουμε την κατσαρόλα πότε-πότε. Ξεσκεπάζουμε και πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.
- Αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά που έχουμε στο μεταξύ βράσει (σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας) και σουρώσει.
- Ανακατεύουμε προσεχτικά για 2-3 λεπτά, ώστε να πιουν τα ζυμαρικά μέρος από το νόστιμο υγρό των μυδιών.
- Προσθέτουμε αλάτι (αν χρειάζεται) και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο, μπόλικο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.