1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για τα λιβανέζικα ντολμαδάκια, αρχικά ζεματίζουμε σε άφθονο νερό που κοχλάζει τα αμπελόφυλλα για περίπου 1 λεπτό, ώστε να απομακρύνουμε τη γεύση της άρμης.
  2. Τα στραγγίζουμε.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση (ναι, βάζουμε ωμό τον κιμά).
  4. Κρατάμε στην άκρη 4-5 αμπελόφυλλα.
  5. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα και βάζουμε στο κέντρο τους 1-2 κουτ. γλυκού από τη γέμιση.
  6. Διπλώνουμε τις δύο άκρες του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολάκι.
  7. Δεν τυλίγουμε πολύ σφιχτά το ντολμαδάκι, γιατί θα φουσκώσει το ρύζι.
  8. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
  9. Σε ένα φαρδύ σκεύος ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δόσεις τα παϊδάκια για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  10. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
  11. Μεταφέρουμε τα παϊδάκια, μαζί με το λάδι τους, σε γάστρα που να τα χωράει ακριβώς σε μονή στρώση και τα αλατοπιπερώνουμε.
  12. Βάζουμε τα ντολμαδάκια πάνω στα παϊδάκια και καλύπτουμε με τα αμπελόφυλλα που κρατήσαμε στην άκρη.
  13. Ρίχνουμε τόσο ζωμό ώστε να καλύψει τα ντολμαδάκια, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να γίνουν.
  14. Στρώνουμε τα ντολμαδάκια σε πιατέλα και απλώνουμε από πάνω τα παϊδάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Αρνίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών