
10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 8Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για τα Λουκάνικα χωριάτικα με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Ρίχνουμε την ντομάτα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τη χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθεί.
- Σουρώνουμε τον πολτό σε ένα μπολ.
- Βάζουμε τις πιπεριές στη σχάρα, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, και τις ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ξεφουρνίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τις αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Οι υδρατμοί που θα εγκλωβιστούν στο μπολ θα βοηθήσουν να χαλαρώσει η φλούδα τους και να βγει πολύ εύκολα.
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές από φλούδες, σπόρια και κοτσάνι και τις ρίχνουμε στο μούλτι.
- Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, το λεμονοχυμό, τη μουστάρδα, το λάδι και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα.
- Αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Λουκάνικα: Παράλληλα, βάζουμε τα λουκάνικα σε μικρό ταψί, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, και ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά στη λειτουργία του γκριλ ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
- Σερβίρουμε τα λουκάνικα με τη σάλτσα σε μπολ (για να βουτάμε ή να βάζει ο καθένας στο πιάτο του) ή περιχύνουμε με αυτήν τα ψητά λουκάνικα.
- Στα ποτήρια μας Μια σταρένια μπίρα με έντονα αρωματικό χαρακτήρα.