![Λαβράκια στο γκριλ με λεμονάτη σάλτσα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/lavrakia-sto-gril-me-lemonati-saltsa-gastronomos-420x560.jpg?v=1720448969)
10'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 8Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λουκάνικα χωριάτικα με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τη χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθεί.
- Σουρώνουμε τον πολτό σε ένα μπολ.
- Βάζουμε τις πιπεριές στη σχάρα, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, και τις ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ξεφουρνίζουμε.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τις αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Οι υδρατμοί που θα εγκλωβιστούν στο μπολ θα βοηθήσουν να χαλαρώσει η φλούδα τους και να βγει πολύ εύκολα.
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές από φλούδες, σπόρια και κοτσάνι.
- Τις ρίχνουμε στο μούλτι.
- Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, το λεμονοχυμό, τη μουστάρδα, το λάδι, αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα.
- Αδειάζουμε σε μπολ.
- Ρίχνουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Λουκάνικα
- Παράλληλα, βάζουμε τα λουκάνικα σε μικρό ταψί, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου.
- Ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά στη λειτουργία του γκριλ ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
- Σερβίρουμε τα λουκάνικα με τη σάλτσα σε μπολ (για να βουτάμε ή να βάζει ο καθένας στο πιάτο του) ή περιχύνουμε με αυτήν τα ψητά λουκάνικα.
Μια σταρένια μπίρα με έντονα αρωματικό χαρακτήρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 99.