ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦακόρυζο με χωριάτικα λουκάνικαΦακόρυζο με χωριάτικα λουκάνικα
10' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λουκάνικα χωριάτικα με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Ρίχνουμε τη ντομάτα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τη χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθεί.
  3. Σουρώνουμε τον πολτό σε ένα μπολ.
  4. Βάζουμε τις πιπεριές στη σχάρα, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, και τις ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Ξεφουρνίζουμε.
  6. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τις αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Οι υδρατμοί που θα εγκλωβιστούν στο μπολ θα βοηθήσουν να χαλαρώσει η φλούδα τους και να βγει πολύ εύκολα.
  7. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από φλούδες, σπόρια και κοτσάνι.
  8. Τις ρίχνουμε στο μούλτι.
  9. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, το λεμονοχυμό, τη μουστάρδα, το λάδι, αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα.
  10. Αδειάζουμε σε μπολ.
  11. Ρίχνουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε.

Λουκάνικα

  1. Παράλληλα, βάζουμε τα λουκάνικα σε μικρό ταψί, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου.
  2. Ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά στη λειτουργία του γκριλ ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
  3. Σερβίρουμε τα λουκάνικα με τη σάλτσα σε μπολ (για να βουτάμε ή να βάζει ο καθένας στο πιάτο του) ή περιχύνουμε με αυτήν τα ψητά λουκάνικα.

Μια σταρένια μπίρα με έντονα αρωματικό χαρακτήρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 99.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών