10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Τεμάχια: 50-60Διαδικασία
- Για τους λουκουμάδες μανταρινιού με σοκολάτα, ετοιμάζουμε το μείγμα για λουκουμάδες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, χωρίς να τους τηγανίσουμε.
- Προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού (κρατάμε λίγο για γαρνίρισμα) και ανακατεύουμε.
- Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
- Στύβουμε τα μανταρίνια και ρίχνουμε τον χυμό τους σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα μανταρινιού.
- Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και, μόλις αρχίσει να κοχλάζει το μίγμα, το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμη, μέχρι να αρχίσει ελαφρά να δένει το σιρόπι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Σερβίρουμε τους λουκουμάδες και από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι μανταρινιού.
- Τρίβουμε την κουβερτούρα και γαρνίρουμε τους λουκουμάδες. Επίσης γαρνίρουμε και με λίγο ξύσμα μανταρινιού.