20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 50 - 60 λουκουμάδες

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζουμε το μίγμα για λουκουμάδες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, χωρίς να τους τηγανίσουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού (κρατάμε λίγο για γαρνίρισμα) και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
  2. Στύβουμε τα μανταρίνια και ρίχνουμε τον χυμό τους σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα μανταρινιού. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και, μόλις αρχίσει να κοχλάζει το μίγμα, το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμη, μέχρι να αρχίσει ελαφρά να δένει το σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  3. Σερβίρουμε τους λουκουμάδες και από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι μανταρινιού.
  4. Τρίβουμε την κουβερτούρα και γαρνίρουμε τους λουκουμάδες. Επίσης γαρνίρουμε και με λίγο ξύσμα μανταρινιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών