ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛικέρ σύκο με τζίντζερΛικέρ σύκο με τζίντζερ
15' προετοιμασία
1 μήνας αναμονή
Σύνολο: 1 μήνας και 15'

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 1 λίτρο

Διαδικασία

Για το λικέρ

  1. Για να φτιάξουμε το λικέρ μανταρίνι, τρυπάμε με ένα μυτερό μαχαίρι τα καθαρισμένα μανταρίνια σε διάφορα σημεία και τα ρίχνουμε σε γυάλινο βάζο (που να κλείνει καλά με καπάκι), μαζί με τις φλούδες, τα γαρίφαλα, τη ζάχαρη και το τσίπουρο ή τη βότκα.
  2. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε ηλιόλουστο σημείο της κουζίνας (ή του σπιτιού) για περίπου 1 μήνα.
  3. Την πρώτη εβδομάδα ανακινούμε το βάζο 1-2 φορές την ημέρα, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Μόλις περάσει το διάστημα του ενός μήνα, το λικέρ είναι έτοιμο.
  5. Σουρώνουμε το υγρό σε μπουκάλι και διατηρούμε το λικέρ σύκο σε σκιερό μέρος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Τσίπουρο + Ρακή

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών