Ήρθε η ώρα να κλείσουμε το άρωμα και τη γεύση του υπέροχου φρούτου σε μπουκάλι, για να το έχουμε όλον τον χρόνο. Το λικέρ μανταρίνι είναι πάντα μια ωραία ιδέα για απολαυστικά κεράσματα.

15' προετοιμασία
720 ώρες αναμονή
Σύνολο: 720 ώρες και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Τρυπάμε με ένα μυτερό μαχαίρι τα καθαρισμένα μανταρίνια σε διάφορα σημεία και τα ρίχνουμε σε γυάλινο βάζο (που να κλείνει καλά με καπάκι), μαζί με τις φλούδες, τα γαρίφαλα, τη ζάχαρη και το τσίπουρο ή τη βότκα.
  2. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε ηλιόλουστο σημείο της κουζίνας (ή του σπιτιού) για περίπου 1 μήνα.
  3. Την πρώτη εβδομάδα ανακινούμε το βάζο 1-2 φορές την ημέρα, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Μόλις περάσει το διάστημα του ενός μήνα, το λικέρ είναι έτοιμο.
  5. Σουρώνουμε το υγρό σε μπουκάλι και το διατηρούμε σε σκιερό μέρος.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών