15'
προετοιμασία
1 μήνας
αναμονή
Σύνολο: 1 μήνας και 15'
Υλικά
Μερίδες: για περίπου 1 λίτροΔιαδικασία
Για το λικέρ
- Για να φτιάξουμε το λικέρ μανταρίνι, τρυπάμε με ένα μυτερό μαχαίρι τα καθαρισμένα μανταρίνια σε διάφορα σημεία και τα ρίχνουμε σε γυάλινο βάζο (που να κλείνει καλά με καπάκι), μαζί με τις φλούδες, τα γαρίφαλα, τη ζάχαρη και το τσίπουρο ή τη βότκα.
- Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε ηλιόλουστο σημείο της κουζίνας (ή του σπιτιού) για περίπου 1 μήνα.
- Την πρώτη εβδομάδα ανακινούμε το βάζο 1-2 φορές την ημέρα, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Μόλις περάσει το διάστημα του ενός μήνα, το λικέρ είναι έτοιμο.
- Σουρώνουμε το υγρό σε μπουκάλι και διατηρούμε το λικέρ σύκο σε σκιερό μέρος.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.