1 ώρα προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε τις συκωταριές για περίπου 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και της εντεριάς μαζί με τα δύο είδη κρεμμυδιού και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα. Οταν αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους, προσθέτουμε τον τραχανά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1.500 ml ζεστό νερό και μετριάζουμε τη φωτιά. Μετά από 10 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά. Ενδιάμεσα ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον νερό. Aποσύρουμε, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, φρεσκοτριμ
  2. Συνοδεύουμε με: Μαλαγουζιά με πλούσιο σώμα, μια ηπειρώτικη Ντεμπίνα, ένα κρητικό Πλυτό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών