ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαγιάτικο με ιταλική σάλτσα πικάταΜαγιάτικο με ιταλική σάλτσα πικάτα

Πιάτα από την εταιρεία Equip Hotel Μον.ΕΠΕ

30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τον πουρέ

Για το λαδολέμονο

Διαδικασία

Πουρές

  1. Για να φτιάξουμε το μαγιάτικο, ξεκινάμε με το πουρέ.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες με τα κολοκυθάκια και 80 ml νερό (όχι παραπάνω) και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αδειάζουμε το όλον (όπως είναι ζεστό) στον κάδο του πολυκόφτη, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πουρές.

Μαγιάτικο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
  2. Απλώνουμε τα φιλέτα μαγιάτικου και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
  3. Σερβίρουμε το ψάρι με τα κρεμμυδάκια σε πιάτο και δίπλα του βάζουμε τον πουρέ.
  4. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το πιρούνι όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και περιχύνουμε ψάρι και πουρέ.

Η συνταγή πρωτοκυκλοφόρησε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου «Καλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια».

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Μαγιάτικο

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών