ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαγιάτικο με αβοκάντο και σάλτσα σόγιαςΜαγιάτικο με αβοκάντο και σάλτσα σόγιας
25' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα πικάτα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μαγιάτικο με ιταλική σάλτσα πικάτα, ξεκινάμε λαδώνοντας τα φιλέτα ή τις φέτες ψάρι και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
  2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα φιλέτα ή τις φέτες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν χωρίς να στεγνώσουν.

Σάλτσα

  1. Στο ίδιο σκεύος όπου ψήσαμε τα ψάρια ζεσταίνουμε το 1/3 του λαδιού και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, για 3-4 λεπτά, το σκόρδο, το πεπεροντσίνο και το κρεμμύδι.
  2. Αποσύρουμε και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά (και το υπόλοιπο λάδι). Σερβίρουμε τα ψάρια με την ιδιότυπη σάλτσα και συνοδεύουμε με βραστά αλμυρίκια.

Στο ποτήρι μας ένα Ξινόμαυρο στη ροζέ εκδοχή του.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Μαγιάτικο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT