Με την ποικιλία φιλέτων και φετών ψαριών που βρίσκουμε πλέον στην αγορά, μπορούμε να μαγειρέψουμε εύκολα, πρωτότυπα και νόστιμα ψαροφαγητά.
25'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη σάλτσα πικάτα
Διαδικασία
- Λαδώνουμε τα φιλέτα ή τις φέτες ψάρι και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα φιλέτα ή τις φέτες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν χωρίς να στεγνώσουν. Σάλτσα: Στο ίδιο σκεύος όπου ψήσαμε τα ψάρια ζεσταίνουμε το 1/3 του λαδιού και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, για 3-4 λεπτά, το σκόρδο, το πεπεροντσίνο και το κρεμμύδι. Αποσύρουμε και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά (και το υπόλοιπο λάδι). Σερβίρουμε τα ψάρια με την ιδιότυπη σάλτσα και συνοδεύουμε με βραστά αλμυρίκια.
- Στο ποτήρι μας ένα Ξινόμαυρο στη ροζέ εκδοχή του.