Με την ποικιλία φιλέτων και φετών ψαριών που βρίσκουμε πλέον στην αγορά, μπορούμε να μαγειρέψουμε εύκολα, πρωτότυπα και νόστιμα ψαροφαγητά.

25' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα πικάτα

Διαδικασία

  1. Λαδώνουμε τα φιλέτα ή τις φέτες ψάρι και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα φιλέτα ή τις φέτες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν χωρίς να στεγνώσουν. Σάλτσα: Στο ίδιο σκεύος όπου ψήσαμε τα ψάρια ζεσταίνουμε το 1/3 του λαδιού και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, για 3-4 λεπτά, το σκόρδο, το πεπεροντσίνο και το κρεμμύδι. Αποσύρουμε και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά (και το υπόλοιπο λάδι). Σερβίρουμε τα ψάρια με την ιδιότυπη σάλτσα και συνοδεύουμε με βραστά αλμυρίκια.
  2. Στο ποτήρι μας ένα Ξινόμαυρο στη ροζέ εκδοχή του.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών