15'
προετοιμασία
3' ψήσιμο
Σύνολο: 18'
Υλικά
Τεμάχια: 6 φέτεςΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπρουσκέτες με μαρμελάδα πορτοκάλι, πάστα ελιάς και ελληνικά αλλαντικά, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Απλώνουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα μέτριο ταψί, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το μπούκοβο, το λεμόνι και πιπέρι.
- Αλείφουμε το ψωμί με την πάστα ελιάς και απλώνουμε το μείγμα της μαρμελάδας.
- Τυλίγουμε τα αλλαντικά σε μικρά ρολά (όσο γίνεται), τα μοιράζουμε στις μπρουσκέτες και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.