ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρουσκέτες με μαραθοσαλάτα και αυγά ψαριώνΜπρουσκέτες με μαραθοσαλάτα και αυγά ψαριών
15' προετοιμασία
3' ψήσιμο
Σύνολο: 18'

Υλικά

Τεμάχια: 6 φέτες

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπρουσκέτες με μαρμελάδα πορτοκάλι, πάστα ελιάς και ελληνικά αλλαντικά, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Απλώνουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα μέτριο ταψί, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το μπούκοβο, το λεμόνι και πιπέρι.
  4. Αλείφουμε το ψωμί με την πάστα ελιάς και απλώνουμε το μείγμα της μαρμελάδας.
  5. Τυλίγουμε τα αλλαντικά σε μικρά ρολά (όσο γίνεται), τα μοιράζουμε στις μπρουσκέτες και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών