Για το μαγιάτικο με αβοκάντο και σάλτσα σόγιας, ρίχνουμε, σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και λαδώνουμε μια σχάρα.
Αλείφουμε τα αβοκάντο με τη μισή σάλτσα και τα τοποθετούμε στη σχάρα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Βάζουμε από κάτω ένα ταψί για να στάζουν τα υγρά και ψήνουμε για περίπου 5-6 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα ψήνουμε και αυτά πάνω στη σχάρα, στο γκριλ, για 6-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι, αλλά να μείνει ζουμερό.
Σερβίρουμε το μαγιάτικο με την υπόλοιπη σάλτσα και πλιγούρι ή ρύζι.