
10'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' βράσιμο
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 40'
Υλικά
Για τη σάλτσα-μαρινάδα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα μαριναρισμένα ρεβύθια στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο φρέσκο νερό.
- Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Στα τελευταία 10 λεπτά αλατίζουμε.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Μυστικά
Μπορούμε να φάμε αμέσως όσα θέλουμε. Όσα μείνουν τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο (διατηρούνται 5 ημέρες), για να τα σερβίρουμε με χίλιους δύο τρόπους: με πιλάφι, σε πράσινες σαλάτες, σαν χούμους κ.ά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.