ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια στον φούρνο με άνηθο και λεμόνιΡεβύθια στον φούρνο με άνηθο και λεμόνι
10' προετοιμασία
1 ώρα και 30' βράσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 40'

Υλικά

Για τη σάλτσα-μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μαριναρισμένα ρεβύθια στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο φρέσκο νερό.
  2. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Στα τελευταία 10 λεπτά αλατίζουμε.
  4. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  5. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.

Μυστικά

Μπορούμε να φάμε αμέσως όσα θέλουμε. Όσα μείνουν τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο (διατηρούνται 5 ημέρες), για να τα σερβίρουμε με χίλιους δύο τρόπους: με πιλάφι, σε πράσινες σαλάτες, σαν χούμους κ.ά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών