10' προετοιμασία
35' βράσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 500 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαρμελάδα καρότο-κανέλα, καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη.
  2. Στη συνέχεια, τα βράζουμε στο νερό για 20 λεπτά.
  3. Όταν εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τη σκόνη, και έπειτα το χυμό.
  4. Βράζουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά, ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας.
  5. Δοκιμάζουμε σε ένα πιατάκι να δούμε αν έχει δέσει και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Βάζουμε τη μαρμελάδα καρότο – κανέλα σε ένα αποστειρωμένο βάζο και το αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών