10'
προετοιμασία
35' βράσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 500 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μαρμελάδα καρότο-κανέλα, καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη.
- Στη συνέχεια, τα βράζουμε στο νερό για 20 λεπτά.
- Όταν εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τη σκόνη, και έπειτα το χυμό.
- Βράζουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά, ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας.
- Δοκιμάζουμε σε ένα πιατάκι να δούμε αν έχει δέσει και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε τη μαρμελάδα καρότο – κανέλα σε ένα αποστειρωμένο βάζο και το αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει.