15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 500 γρ.

Διαδικασία

  1. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τη βανίλια σε ένα μπολ με έναν αυγοδάρτη. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα της μπανάνας και το ρίχνουμε στα αυγά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και την υπόλοιπη μπανάνα. Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και τοποθετούμε και πάλι σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε να κοχλάσει ελάχιστα για 1-2 λεπτά. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο. Όταν κρυώσει εντελώς, τη διατηρούμε στο ψυγείο.
  2. Συμβουλές:
  3. Αυτή η μαρμελάδα είναι μια πολύ καλή λύση για τις μπανάνες που μας περισσεύουν.
  4. Χρησιμοποιούμε τη μαρμελάδα σε τάρτες, ντόνατς, κέικ, ψωμιά, τούρτες, μπισκότα, κ.ά.
  5. Μπορούμε να ανακατέψουμε τη μαρμελάδα με λίγη λιωμένη σοκολάτα, άλειμμα πραλίνας ή κακάο.
  6. Αυτόν τον τύπο μαρμελάδας, που έχει βούτυρο και αυγά και μοιάζει λίγο με κρέμα, οι Αγγλοι τον λένε curd. Είναι πολύ συνηθισμένο και το curd λεμονιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών