ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα αχλάδι, μήλοΜαρμελάδα μήλο – αχλάδι χωρίς ζάχαρη, με χουρμάδες
7' προετοιμασία
45' βράσιμο
Σύνολο: 52'

Υλικά

Μερίδες: Για 1 μεγάλο βάζο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μαρμελάδα σύκο με βανίλια και τζίντζερ χωρίς ζάχαρη, σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να διαλυθούν τα φρούτα σε ένα πυκνό σιρόπι. Ελέγχουμε ότι έχει δέσει η μαρμελάδα και αποσύρουμε.
  2. Αν θέλουμε, πολτοποιούμε τη μαρμελάδα στο μούλτι, για να διαλυθούν καλά όλα τα κομμάτια του σύκου.
  3. Αποθηκεύουμε την μαρμελάδα σύκο με βανίλια και τζίντζερ χωρίς ζάχαρη σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο.

Μυστικά

Η μαρμελάδα σύκο ταιριάζει πάρα πολύ με τυριά. Σερβίρετέ τη μαζί με διάφορα είδη, όπως γραβιέρα και κασέρι, αλλά και με μαλακά λευκά κατσικίσια, και συνοδεύστε με καρύδια και παξιμάδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Σταφύλι

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών