Σερβίρουμε το κρέας μαζί με τη γαρνιτούρα του και ευχόμαστε καλό χειμώνα.

20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Σε μια μεγάλη γάστρα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κολοκύθα και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 1 ώρα + 30 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε τη γάστρα προσεκτικά για να μην καούμε, σκορπίζουμε την κολοκύθα, ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν η κολοκύθα και το κρέας. Αφαιρούμε τους κόκκους πιπεριού, τα καρφάκια γαρίφαλου, τα ξυλάκια κανέλας και σερβίρουμε το φαγητό με τα νόστιμα ζουμιά του (χωρίς να τα δέσουμε σε σάλτσα).
  2. Στο ποτήρι μας ένα πλούσιο βαρελάτο, ώριμο Chardonnay.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών