Ιδανικός μεζές με κρασί, αλλά και ως κυρίως γεύμα, μαζί με μια πλούσια σαλάτα.

30' προετοιμασία
4' μαγείρεμα
Σύνολο: 34 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σαγανάκι

Για τη σάλτσα κρασιού

Διαδικασία

  1. ΣάλτσαΣε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση.
  2. Χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά, ξαφρίζουμε για 1 - 2 λεπτά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, με ξεσκέπαστο σκεύος.
  3. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και, μόλις το μείγμα ξαναπάρει βράση, χαμηλώνουμε και πάλι και ξαφρίζουμε, αν έχει δημιουργηθεί αφρός.
  4. Προσθέτουμε το θυμάρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει και να γίνει ελαφρύ σιρόπι.
  5. Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
  6. ΣαγανάκιΛαδώνουμε ελαφρώς τις φέτες τυριού και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
  7. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση με ραβδωτό πυθμένα), σκέτο, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά.
  8. Βάζουμε τις φέτες τυριού στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να ροδίσουν ελαφρώς.
  9. Εναλλακτικά, τις ψήνουμε σε μέτριο γκριλ, πάνω στη σχάρα του φούρνου, τοποθετημένη λίγα εκατοστά από τις αντιστάσεις.
  10. Συνοδεύουμε με: τη σάλτσα, την οποία ρίχνουμε πάνω στις φέτες ή δίπλα τους Στα ποτήρια μας: Η επιλογή ενός ερυθρού γλυκού κρασιού είναι μονόδρομος σ’ αυτή την περίπτωση.
  11. Οι επιδόρπιες Μαυροδάφνες που παρουσιάζονται ταιριάζουν γάντι, το ίδιο και ο πιο «μυστήριος» Ανατολικός της Γαίας.
  12. Σίμος Γεωργόπουλος Σημείωση: Το μελίχλωρο είναι ένα πρόβειο, μαλακό κίτρινο τυρί, παραδοσιακό της Λήμνου.
  13. Θα το βρούμε σε αρκετά μεγάλα σούπερ μάρκετ και στα περισσότερα ενημερωμένα παντοπωλεία και τυροπωλεία, σε μικρά κεφαλάκια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών