Αυτή τη συνταγή την έδωσε στη Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου η κ. Άννα Αννούση από τη Σίκινο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤραγανά ηπειρώτικα κουλουράκια με πρόβειο βούτυροΤραγανά ηπειρώτικα κουλουράκια με πρόβειο βούτυρο
30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Κομμάτια: 40-50

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μελοκούλουρα, αρχικά βάζουμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μέλι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν καλά.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα, τα υπόλοιπα αρωματικά, τη σόδα και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε (ίσως δεν χρειαστεί όλο το αλεύρι). Θέλουμε μια ζύμη λεία και μαλακή.
  4. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα μεταφέρουμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C, στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος.
  6. Αφήνουμε τα μελοκούλουρα να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε κουτί που κλείνει καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών