Αυτή τη συνταγή την έδωσε στη Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου η κ. Άννα Αννούση από τη Σίκινο.
30'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Κομμάτια: 40-50Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μελοκούλουρα, αρχικά βάζουμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μέλι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν καλά.
- Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα, τα υπόλοιπα αρωματικά, τη σόδα και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε (ίσως δεν χρειαστεί όλο το αλεύρι). Θέλουμε μια ζύμη λεία και μαλακή.
- Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα μεταφέρουμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C, στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος.
- Αφήνουμε τα μελοκούλουρα να κρυώσουν καλά και τα μεταφέρουμε σε κουτί που κλείνει καλά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.