![Η θερινή πράσινη (ωμά κολοκύθια, αβοκάντο και αγγούρι)](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/i-therini-prasini-oma-kolokythia-avokanto-kai-aggoyri-gastronomos-420x560.jpg?v=1719401755)
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 2Για την σαλάτα
Για τη σάλτσα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για την χωριάτικη σαλάτα και βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα πολτοποιούμε καλά.
- Βάζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ένα μπολάκι, αλατίζουμε καλά και τα «ζυμώνουμε» με το χέρι ώστε να γλυκάνουν και να χάσουν μέρος από την αψάδα τους.
- Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Βάζουμε σε μια σαλατιέρα τα ντοματίνια, τη φέτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το αγγουράκι τουρσί.
- Ανακατεύουμε απαλά.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και πάλι απαλά, γαρνίρουμε με τις ελιές και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με: Παξιμάδια ή κουλούρι Θεσσαλονίκης ή ψωμί.