Για τη 12η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Σεβαστής Πετρίδη.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα πολτοποιούμε καλά.Βάζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ένα μπολάκι, αλατίζουμε καλά και τα «ζυμώνουμε» με το χέρι ώστε να γλυκάνουν και να χάσουν μέρος από την αψάδα τους. Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.Βάζουμε σε μια σαλατιέρα τα ντοματίνια, τη φέτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το αγγουράκι τουρσί. Ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και πάλι απαλά, γαρνίρουμε με τις ελιές και σερβίρουμε.
  2. Συνοδεύουμε με: Παξιμάδια ή κουλούρι Θεσσαλονίκης ή ψωμί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών