30'
προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τα κεμπάπ
Για την κόκκινη σάλτσα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Κόκκινη σάλτσα
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με αλάτι και το καρδάμωμο, σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό.
- Προσθέτουμε όλες τις ντομάτες, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, με ανοιχτή κατσαρόλα, για περίπου 30 λεπτά.
Κεμπάπ
- Μουλιάζουμε τα λουκάνικα για 10 λεπτά σε κρύο νερό.
- Τα σκουπίζουμε και αφαιρούμε το έντερο που τα περιβάλλει – το μούλιασμα βοηθά να τα ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα.
- Μαδάμε την ψίχα του λουκάνικου σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε κεμπάπ βάρους 80 γρ.
- Λαδώνουμε ένα σχαροτήγανο ή ένα τηγάνι και τα ψήνουμε σε δόσεις, για 5 - 6 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Για το ψήσιμο των κεμπάπ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα ταψάκι τακτοποιούμε τα κεμπάπ και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σπάμε σε τέσσερα σημεία του φαγητού από 1 αυγό, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά, αλλά να μη σφίξουν οι κρόκοι τους.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι και ζυμωτό ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.