ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανίτεςΤηγανίτες με μέλι, καρύδια και σουσάμι
30' παρασκευή
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις μικρές τηγανίτες με γαλοτύρι και αβοκάντο, ξεκινάμε ανακατεύοντας το αλεύρι με τη ζάχαρη και αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά και το ξινόγαλο ανακατεύοντας καλά.
  2. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Κόβουμε σε φέτες τα αβοκάντο.
  4. Αλείφουμε τις τηγανίτες με γαλοτύρι, μοιράζουμε το αβοκάντο, περιχύνουμε με λίγο χυμό λάιμ και ελαιόλαδο.
  5. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών