30'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
5'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μιλανέζικο ριζότο, αρχικά βάζουµε το κρασί σε ένα µπολ.
- Προσθέτουµε το σαφράν και το αφήνουµε να µουλιάσει για 5 λεπτά.
- Βάζουµε τον ζωµό σε µια κατσαρόλα, τον αφήνουµε να πάρει µία βράση και στη συνέχεια τον σιγοβράζουµε.
- Σε µια φαρδιά κατσαρόλα λιώνουµε το βούτυρο σε µέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουµε το κρεµµύδι, το µπέικον και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν αλλά να µην πάρουν χρώµα.
- Προσθέτουµε το ρύζι και χαµηλώνουµε τη φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε για 1-2 λεπτά, µέχρι να βουτυρωθεί καλά το ρύζι.
- Προσθέτουµε το κρασί µε το σαφράν, δυναµώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε, ανακατεύοντας, για 4-5 λεπτά, µέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
- Προσθέτουµε µία µεγάλη κουτάλα της σούπας από τον ζωµό που σιγοβράζει και µαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν απορροφηθεί όλος ο ζωµός, προσθέτουµε ανακατεύοντας άλλη µία µεγάλη κουτάλα. Συνεχίζουµε έτσι για περίπου 20 λεπτά, µέχρι να προστεθεί όλος ο ζωµός και να χυλώσει το ριζότο. (Μπορεί να µη χρειαστεί να χρησιµοποιήσουµε όλο τον ζωµό ή να χρειαστούµε λίγο ακόµα – κάθε ριζότο είναι διαφορετικό.)
- Προσθέτουµε ανακατεύοντας 2 κουτ. σούπας από την παρµεζάνα.
- Τοποθετούμε το μιλανέζικο ριζότο σε πιατέλα και σερβίρουµε την υπόλοιπη παρμεζάνα στο πλάι, για να σερβιριστούν οι καλεσµένοι µας.