30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
5' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μιλανέζικο ριζότο, αρχικά βάζουµε το κρασί σε ένα µπολ.
  2. Προσθέτουµε το σαφράν και το αφήνουµε να µουλιάσει για 5 λεπτά.
  3. Βάζουµε τον ζωµό σε µια κατσαρόλα, τον αφήνουµε να πάρει µία βράση και στη συνέχεια τον σιγοβράζουµε.
  4. Σε µια φαρδιά κατσαρόλα λιώνουµε το βούτυρο σε µέτρια φωτιά.
  5. Στη συνέχεια, σοτάρουµε το κρεµµύδι, το µπέικον και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν αλλά να µην πάρουν χρώµα.
  6. Προσθέτουµε το ρύζι και χαµηλώνουµε τη φωτιά.
  7. Αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε για 1-2 λεπτά, µέχρι να βουτυρωθεί καλά το ρύζι.
  8. Προσθέτουµε το κρασί µε το σαφράν, δυναµώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε, ανακατεύοντας, για 4-5 λεπτά, µέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  9. Προσθέτουµε µία µεγάλη κουτάλα της σούπας από τον ζωµό που σιγοβράζει και µαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν απορροφηθεί όλος ο ζωµός, προσθέτουµε ανακατεύοντας άλλη µία µεγάλη κουτάλα. Συνεχίζουµε έτσι για περίπου 20 λεπτά, µέχρι να προστεθεί όλος ο ζωµός και να χυλώσει το ριζότο. (Μπορεί να µη χρειαστεί να χρησιµοποιήσουµε όλο τον ζωµό ή να χρειαστούµε λίγο ακόµα – κάθε ριζότο είναι διαφορετικό.)
  10. Προσθέτουµε ανακατεύοντας 2 κουτ. σούπας από την παρµεζάνα.
  11. Τοποθετούμε το μιλανέζικο ριζότο σε πιατέλα και σερβίρουµε την υπόλοιπη παρμεζάνα στο πλάι, για να σερβιριστούν οι καλεσµένοι µας.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών