ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨητό τσίζκεϊκ με ανθότυροΨητό τσίζκεϊκ με ανθότυρο
40' προετοιμασία
10' ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: Για 23 μίνι τσίζκεϊκ - θα χρειαστούμε μια φόρμα που χωράει 12 μάφιν

Βάση

Κρέμα

Καραμελωμένες φράουλες

Διαδικασία

Καραμελωμένες φράουλες

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μίνι τσίζκεϊκ σε φόρμες μάφιν βάζουμε τις φράουλες (ολόκληρες, χωρίς τα κοτσάνια) σε ένα ταψάκι και τις ζεσταίνουμε στον φούρνο, στους 150°C.
  2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει.
  3. Μόλις η καραμέλα πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνουμε τις ζεστές φράουλες και ανακατεύουμε απαλά για 5 λεπτά
  4. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Διατηρούνται 3 μέρες στο ψυγείο.

Βάση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα τριμμένα μπισκότα μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
  2. Σε ένα ταψάκι με 12 θέσεις για μάφιν βάζουμε σε κάθε θέση από 1 χάρτινη θήκη (καραμελόχαρτο) για μάφιν (τις βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ).
  3. Βάζουμε από 1 έως 11⁄2 κουτ. σούπας από το μείγμα του μπισκότου μέσα σε κάθε θήκη τσίζκεϊκ και το πιέζουμε με τη ράχη του κουταλιού προς τα κάτω, να γίνει μια βάση.
  4. Ψήνουμε τις βάσεις στους 180°C για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Κρέμα

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μαλακό και κρεμώδες μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σφιχτή και ομοιογενής κρέμα, και στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
  3. Μοιράζουμε την κρέμα σε κάθε θήκη μάφιν, πάνω από τη βάση μπισκότου, και απλώνουμε με τη ράχη του κουταλιού.
  4. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε.
  5. Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και 5 μέρες.

Σερβίρισμα

  1. Σερβίρουμε κάθε τσίζκεϊκ με λίγες καραμελωμένες φράουλες.

Μυστικά

*  Αν δεν έχουμε χάρτινες θήκες για μάφιν, κόβουμε τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας και επενδύουμε με αυτά τις θέσεις στο ταψάκι. Επίσης, αν δεν έχουμε τα ειδικά ταψάκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ατομικά φορμάκια σιλικόνης ή χάρτινα ή αλουμινένια, τα οποία όμως έχουν συνήθως μεγαλύτερο μέγεθος, επομένως θα βγουν λιγότερα τσίζκεϊκ στο σύνολο και θα χρειαστεί να προσαρμόσουμε αναλόγως τις ποσότητες των υλικών που θα βάλουμε μέσα σε κάθε θήκη. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε τα τσίζκεϊκ με φρέσκα φρούτα, κομμένα σε μικρά κομμάτια, ή με φρούτα του δάσους ή με μια μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών