ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι ραγού με άσπρη σάλτσαΜοσχάρι ραγού με άσπρη σάλτσα (blanquette)
10' προετοιμασία
3 ώρες και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι καρμπονάντ, σιγομαγειρεμένο σε μπίρα, αρχικά προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 150° C (σκάλα 2 στο γκάζι).
  2. Στη συνέχεια, σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το βούτυρο µε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το μοσχάρι για περίπου 5 λεπτά, µέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Το βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα σε µια πιατέλα.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουµε τα κρεµµύδια για περίπου 2-3 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν.
  5. Προσθέτουµε το σκόρδο και τη ζάχαρη και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για άλλα 2-3 λεπτά, µέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραµελώσουν τα κρεµµύδια.
  6. Τα βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουµε σε ένα µπολ στην άκρη.
  7. Ρίχνουµε στην ίδια κατσαρόλα το αλεύρι και ανακατεύουµε µε το σύρµα για περίπου 1 λεπτό, µέχρι να ροδίσει.
  8. Αποσύρουµε από τη φωτιά και ρίχνουµε την µπίρα, λίγη-λίγη, ανακατεύοντας συνεχώς για να ενσωµατωθεί µε το αλεύρι.
  9. Αλατοπιπερώνουµε.
  10. Βάζουµε το μοσχάρι και το κρεµµύδι σε µια γάστρα, σκορπίζουµε τα φύλλα της δάφνης και το θυµάρι και αλατοπιπερώνουµε.
  11. Περιχύνουµε το μοσχάρι µε τη σάλτσα, το σκεπάζουµε και το ψήνουµε για 3 ώρες ή µέχρι το μοσχάρι να µαλακώσει.
  12. Σερβίρουµε το μοσχαράκι καρμπονάντ µε φέτες χωριάτικου ψωµιού, αλειµµένες µε πικάντικη µουστάρδα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών