ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαράκι κοκκινιστό με μαϊντανόΜοσχαράκι κοκκινιστό με μαϊντανό από την ορεινή Μεσσηνία
20' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μοσχαράκι με μουστάρδα, αρακά και καρότα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη μουστάρδα Maille dijon originale και 300 ml νερό.
  4. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει ελαφρώς.
  6. Προσθέτουμε τον αρακά, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό τόσο, ώστε να καλύπτει όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου άλλα 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  7. Συνοδεύουμε το μοσχαράκι με φρέσκια πράσινη σαλάτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών