20'
προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το μοσχαράκι με μουστάρδα, αρακά και καρότα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη μουστάρδα Maille dijon originale και 300 ml νερό.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον αρακά, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό τόσο, ώστε να καλύπτει όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου άλλα 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Συνοδεύουμε το μοσχαράκι με φρέσκια πράσινη σαλάτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί.