ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαράκι κοκκινιστό με μαϊντανόΜοσχαράκι κοκκινιστό με μαϊντανό από την ορεινή Μεσσηνία
20' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχαράκι με μουστάρδα, αρακά και καρότα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το μοσχάρι για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη μουστάρδα Maille dijon originale και 300 ml νερό.
  6. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  8. Προσθέτουμε τον αρακά, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό τόσο, ώστε να καλύπτει όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
  9. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου άλλα 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  10. Συνοδεύουμε, το μοσχαράκι με μουστάρδα, αρακά και καρότα, με φρέσκια πράσινη σαλάτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT