Αυτή τη συνταγή όπως και πολλές άλλες μου την έδωσε η αγαπημένη μου Νικολέτα Μακρυγιώργου, όταν έκανα τις πρώτες μου μαγειρικές απόπειρες. Έχω μαγειρέψει αυτό το φαγητό σε αμέτρητες παραλλαγές, αλλά πάντα ξαναγυρίζω στο πρωτότυπο γιατί είναι πραγματικά ανυπέρβλητο. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε με όποιο κομμάτι του κρέατος προτιμάτε.

 

15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι λεμονάτο με κανέλα, βάζουμε το λάδι σε ρηχή κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθέτουμε το μοσχάρι και το ροδίζουμε.
  2. Όταν δεν έχει ούτε ίχνος υγρού και αρχίσει να τσιτσιρίζει, το σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού.
  3. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε και την κανέλα.
  4. Ανακατεύουμε προσεκτικά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα βραστό νερό μόλις που να σκεπάζει το μοσχάρι.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά να μαγειρεύουμε το μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει. Στο μεταξύ το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί και άλλο νεράκι.
  6. Όταν μαλακώσει το μοσχάρι ελέγχουμε το αλάτι. Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του.
  7. Σερβίρουμε, το μοσχάρι λεμονάτο με κανέλα, με τηγανιτές πατάτες ή σπαγγέτι.

Μυστικά

Όταν κάνετε βολτίτσα στα μπαχαράδικα ζητήστε την «Κασία» ή «κινεζική κανέλα» που είναι φλούδες (του δέντρου) και όχι μασουράκια. Θα διαπιστώσετε ότι έχει πιο βαθιά και ουσιώδη κανελένια γεύση. Αν έχετε τέτοια κανέλα, αυτό το φαγητό θα σας γοητεύσει σίγουρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 21.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών