10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα πιάτο ρίχνουµε το αλεύρι και το ανακατεύουµε µε αλατοπίπερο. Περνάµε κάθε σκαλοπίνι από το αλεύρι και τινάζουµε να φύγει το περιττό.
  2. Σε ένα µεγάλο τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι και το βούτυρο σε µέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουµε τα σκαλοπίνια (σε δόσεις) για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να χρυσίσουν. Τα βγάζουµε σε πιατέλα και τα αλατοπιπερώνουµε.
  3. Ρίχνουµε το κρασί στο τηγάνι, δυναµώνουµε τη φωτιά και βράζουµε για περίπου 10-15 λεπτά, µέχρι να αποµείνουν µόνο 3-4 κουταλιές της σούπας από το υγρό. Προσθέτουµε 200 ml νερό και συνεχίζουµε το µαγείρεµα για άλλα 4-5 λεπτά ή µέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουµε τον χυµό λεµονιού και την κάππαρη και ανακατεύουµε για 1 λεπτό. Ξαναβάζουµε το κρέας στο τηγάνι και το αφήνουµε 30 δευτερόλεπτα για να πάρει τη θερµοκρασία της σάλτσας. Πασπαλίζουµε µε τον µαϊντανό και σερβίρουµε αµέσως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών