![Μαστέλο, το αρνί γάστρας της Σίφνου](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/mastelo-to-arni-gastras-tis-sifnoy-gastronomos-420x560.jpg?v=1721300890)
10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα πιάτο ρίχνουµε το αλεύρι και το ανακατεύουµε µε αλατοπίπερο.
- Περνάµε κάθε σκαλοπίνι από το αλεύρι και τινάζουµε να φύγει το περιττό.
- Σε ένα µεγάλο τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι και το βούτυρο σε µέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουµε τα σκαλοπίνια (σε δόσεις) για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να χρυσίσουν.
- Τα βγάζουµε σε πιατέλα και τα αλατοπιπερώνουµε.
- Ρίχνουµε το κρασί στο τηγάνι, δυναµώνουµε τη φωτιά και βράζουµε για περίπου 10-15 λεπτά, µέχρι να αποµείνουν µόνο 3-4 κουταλιές της σούπας από το υγρό.
- Προσθέτουµε 200 ml νερό και συνεχίζουµε το µαγείρεµα για άλλα 4-5 λεπτά ή µέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουµε τον χυµό λεµονιού και την κάπαρη και ανακατεύουµε για 1 λεπτό.
- Ξαναβάζουµε το κρέας στο τηγάνι και το αφήνουµε 30 δευτερόλεπτα για να πάρει τη θερµοκρασία της σάλτσας.
- Πασπαλίζουµε µε τον µαϊντανό και σερβίρουµε αµέσως.