10'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μοσχάρι με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα, αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το μπαχάρι και την κανέλα, για 2 - 3 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε το μοσχάρι και το ροδίζουμε απ’ όλες τις μεριές.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας, το μέλι, τη δάφνη και ζεστό νερό, ίσα που να σκεπάζει το μοσχάρι.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3 της έντασης.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα δαμάσκηνα.
- Σιγοβράζουμε το φαγητό για άλλα 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να πήξει η σάλτσα.
- Συνοδεύουμε, το μοσχάρι με δαμάσκηνα, με λευκό ρύζι πιλάφι.
Μια ωραία οινοποιημένη Νάουσα! Γεμάτη αρώματα από δαμάσκηνα, λιαστές ντομάτες, μπαχαρικά. Ή ένα Ξινόμαυρο με Syrah. tέλειο!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 35.