ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαρίσιο διάφραγμα στα κάρβουνα με σάλτσα σαν pico de galloΜοσχαρίσιο διάφραγμα στα κάρβουνα με σάλτσα σαν pico de gallo
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι με ρύζι, αρχικά αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα σόγιας με το σάκε, το μίριν και τον ζωμό.
  2. Το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το μοσχάρι.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 δευτερόλεπτα.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα σόγιας στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
  8. Όσο το μοσχάρι σιγοβράζει, αφαιρούμε με ένα μεγάλο κουτάλι τυχόν αφρούς που εμφανίζονται στην επιφάνεια.
  9. Μοιράζουμε το ρύζι σε 4 μεγάλα μπολ.
  10. Βάζουμε το μοσχαράκι με τη σάλτσα σε ένα κουτάλι πάνω από το ρύζι και σερβίρουμε αμέσως.
  11. Γαρνίρουμε με shichimi togarashi, φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών