10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μοσχάρι με ρύζι, αρχικά αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα σόγιας με το σάκε, το μίριν και τον ζωμό.
- Το αφήνουμε στην άκρη.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το μοσχάρι.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Ρίχνουμε το μείγμα σόγιας στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Όσο το μοσχάρι σιγοβράζει, αφαιρούμε με ένα μεγάλο κουτάλι τυχόν αφρούς που εμφανίζονται στην επιφάνεια.
- Μοιράζουμε το ρύζι σε 4 μεγάλα μπολ.
- Βάζουμε το μοσχαράκι με τη σάλτσα σε ένα κουτάλι πάνω από το ρύζι και σερβίρουμε αμέσως.
- Γαρνίρουμε με shichimi togarashi, φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.