Συνοδεύουμε το κρέας με τον πρωταγωνιστή των ασιατικών τραπεζιών, το ρύζι.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

* σε καταστήµατα µε ασιατικά τρόφιµα

Διαδικασία

  1. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα σόγιας με το σάκε, το μίριν και τον ζωμό και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρέας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνουμε το μείγμα σόγιας στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Όσο το μοσχάρι σιγοβράζει, αφαιρούμε με ένα μεγάλο κουτάλι τυχόν αφρούς που εμφανίζονται στην επιφάνεια.
  3. Μοιράζουμε το ρύζι σε 4 μεγάλα μπολ. Βάζουμε το μοσχαράκι με τη σάλτσα σε ένα κουτάλι πάνω από το ρύζι και σερβίρουμε αμέσως. Γαρνίρουμε με shichimi togarashi, φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών