ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι γιουβέτσι με κασέριΜοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι, το αστικό φαγητό της Σμύρνης
4 ώρες μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 16 ώρες

Υλικά

Μερίδες: για 1.500 ml

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ζωμό μοσχαριού από ψαχνό και κόκαλα, ξεκινάμε μουλιάζοντας τα κόκαλα σε κρύο νερό για περίπου 2 ώρες, ώστε να φύγει το αίμα. Έτσι ο ζωμός θα γίνει πιο διαυγής.
  2. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά, ξαφρίζοντας συνεχώς.
  3. Προσθέτουμε το ψαχνό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 40 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει.
  4. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  5. Αποσύρουμε και σουρώνουμε. Πετάμε τα κόκαλα. Τα λαχανικά και το μοσχάρι τα βάζουμε σε πιατέλα. Τα διατηρούμε ζεστά, σκεπασμένα με μεμβράνη. Με αυτά συνοδεύουμε τις σούπες, είτε ψιλοκόβοντάς τα και βάζοντάς τα μέσα στη σούπα είτε σερβίροντάς τα στο πλάι, περιχυμένα με λάδι και λεμόνι και πασπαλισμένα με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μυστικά

Αν θέλουμε ο ζωμός μας να έχει λιγότερο λίπος, τον βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 15 -20 λεπτά, ώστε να παγώσει το λίπος στην επιφάνεια, το οποίο αφαιρούμε με ένα κουτάλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 202.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών